2024. 02. 07.

Seiko 5 Sports “Checker flag” Special Edition újdonságok - Újra leng a kockás zászló

 

Újabb darabkája elevenedik meg a Seiko gazdag történelmének, ezúttal a sport világába kalauzol el minket a két új Seiko 5 Sports modell, az SRPK65 és az SRPK67 “Checker flag” kiadásával. A kockás zászló a lünettán hangsúlyos és különleges, valóban egyedivé téve ezt a két Special Edition modellt.

Kifogyhatatlan történetek, kihagyhatatlan darabok

Újabb bizonyítéka érkezik annak, mennyire gazdag és színes a Seiko történelme, mennyire egyedi és szerethető darabok születtek már 50-60 évvel ezelőtt is Japánban.

Sorra érkeznek a szebbnél szebb emlékek, legendák és ikonok a Seiko kínálatába, mindig magukon hordozva a múltbéli sikerek legfőbb jellemzőit, de átültetve a színeket, hangulatokat és stílusokat a mai kor műszaki lehetőségeinek megfelelő tartalomba, így valóban hangulatos, mégis modern darabok készülhetnek.

Seiko 5 Sports “Checker flag” Special Edition modellek érkeznek

 

A Seiko 5 Sports a megjelenése óta egyet jelent a megbízható japán technika és az elérhető ár elegyével, mindezt jellegzetes Seiko stílusban elkészítve.

A sorozat történetéről írtunk már korábban részletesen, az alapértékei több. mint öt évtizede változatlanok, nem véletlen hát a tartós sikere.

Rendszeresen érkeznek új modellek a kollekcióba, amelyek egy korábbi sikeres darabot hoznak el újra egy rövid időre, hiszen időközben felnőtt egy új generáció a Seiko rajongóiból is, így őket is meg kell ismertetni a legnépszerűbb, időtálló modellekkel.

 

 

Ilyen modellek voltak a hatvanas évek legvégén, hetvenes évek legelején készült “Checker flag” (más néven “Rally diver”) órák, amelyek egy igen erős designt kaptak a technikai sportok világában jól ismert kockás zászlót mintázó lünettájukkal. 

A most érkező két új Seiko 5 Sports modell, az SRPK65K1 és az SRPK67K1 is ezt a designt kelti életre, a számlapok, indexek, mutatók és a lünetta újra szinte érezhető benzingőzös hangulatot varázsolnak maguk köré.

 

 

A két modell a sikeres “5KX” formát követi, klasszikus Seiko tokformával, 4 óránál elhelyezett koronával, búvárlünettával és fémcsattal (fémszíjjal), így biztosítva a sportos megjelenést.

 

Mindkét óra Special Edition kiadás, amely a limitált modellekkel ellentétben nem egy meghatározott darabszámban készül, ám csak egy bizonyos ideig lesz elérhető a kínálatban, így érdemes lecsapni rá, mielőtt végleg eltűnik majd.

Seiko 5 Sports SRPK65K1 Petrol Blue Checker Flag Special Edition

 

Seiko 5 Sports SRPK65K1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

Az SRPK65K1 modell színvilága egy jellegzetes kék szín, a “Petrol blue”, amelyet jól kiegészít a narancs színű másodpercmutató. Az indexek a hatvanas-hetvenes évek jellegzetes pálcika indexei, amelyek a Seiko modellekre jellemzően kidolgozottak, és a mutatókkal együtt Lumibrite festéssel lettek ellátva, így a sötétben erősen és hosszan foszforeszkálnak majd.

 

 

Apró részlet, mégis a vintage hangulatot erősíti a dátumablak fém kerete, és a Seiko 5 Sports modellek jellegzetes “ Automatic” felirata a számlapon hat óránál szintén jól illik a stílushoz.

Mindkét modell a Seiko 4R36 mechanikus automata szerkezetét kapta, amely egy dátum és naptár komplikációval ellátott, megbízható, sokat bizonyított kaliber.

Seiko 5 Sports SRPK67K1 Black & White Checker Flag Special Edition

 

Seiko 5 Sports SRPK67K1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

Az SRPK67K1 modell is egy sikeres előddel büszkélkedhet, erre utal a megjelenése is. A fekete számlapot és a fekete-fehér kockás zászlót idéző lünettát jól egészíti ki a számlap kék-fehér kockás mintázata, és a narancs másodpercmutató itt is sportos kontrasztot ad az összképnek. 

 

 

Mindkét óra 10 Bar, 100 méteres vízállósággal készül, így egy valódi mindenes, egy tökéletes hétköznapi viselet. Megfordítva az órát a Seiko 5 Sports modelleknél már megszokott üveg hátlap alatt láthatjuk a 4R36 kalibert munka közben, és a hátlap “Special Edition” felirata figyelmeztet a modell különlegességére.

 

Seiko 5 Sports SRPK65K1 és SRPK67K1 Special Edition modellek technikai adatai

 

Seiko 5 Sports SRPK65K1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SRPK65K1 - a Special Edition modell elérhető a Seiko Boutique Budapest oldalán, az ára 135.000 Ft 

 

  • Kaliber: 4R36 mechanikus automata
  • Járástartalék: 41 óra
  • Tok átmérő: 42.5 mm
  • Tok vastagság: 13.4 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: Hardlex (hajlított)
  • Vízállóság: 10 Bar

 

Seiko 5 Sports SRPK67K1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SRPK67K1 - a Special Edition modell elérhető a Seiko Boutique Budapest oldalán, az ára 135.000 Ft 

 

  • Kaliber: 4R36 mechanikus automata
  • Járástartalék: 41 óra
  • Tok átmérő: 42.5 mm
  • Tok vastagság: 13.4 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: Hardlex (hajlított)
  • Vízállóság: 10 Bar

TOVÁBBI CIKKEK