Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/Az új Astron GPS Solar kaliber

Az új Astron GPS Solar kaliber

2016. július 19.

2012-es bejelentése óta az Astron kollekció a technológiai innováció jelképévé vált, alacsony energiafelhasználású modelljeinek köszönhetően pedig bebizonyította, hogy méltó arra a sikerre, amit a gyakorlatias megvalósítás, a hasznos funkciók és a kifinomult design hozott el számára. Az új 8X22-es kaliber tovább növeli az elvárásokat a korábbiaknál is vékonyabb tok kialakítással és a tisztán leolvasható számlappal, amely lehetővé teszi a világutazók számára, hogy egy pillanat alatt láthassák a helyi időt bárhol a világon.

A kevesebb néha több

A 8X22-es kaliber egy figyelemreméltó előrelépés a Seiko GPS Solar technológiájában. A tok vékonyabb, mint más GPS Solar órák*, vagy akár az eddig megjelent Astron modellek (mindössze 12,4mm, szemben a 8x széria korábbi 13,3mm-es óráihoz képest). Ennek eredményeként az antenna is elkerülhetetlenül kisebb méretű lett, a Seiko mérnökei azonban sikeresen növelték a jelek feldolgozásának teljesítményét, így az érzékenység változatlan maradt, ugyanolyan egyszerűvé téve a kapcsolódást, mint eddig bármikor. Egyetlen gombnyomással az új Astron beállítja a helyi időzóna szerinti pontos időt bárhol a világon*, 100.000 évenként egyetlen másodperc eltéréssel, kizárólag a fény erejét használva. Az óra számlapja letisztult, minden indikátor egyetlen segédszámlapon kapott helyet, ezzel nyugodt, kifinomult eleganciát teremtve a viselő számára. Az Astron GPS Solar World-Time a leglényegesebbet kínálja és semmi mást. Ezzel válik a kevesebb valóban többé.

*A Seiko kutatásai alapján (2016. Január 31.) *Az időzónák regionális/helyi változásakor kézi időzóna-választás szükséges lehet.

Limitált kollekció, a 8X22-es kaliber tiszteletére

A Seiko megünnepelve a 8X22-es kaliber bejelentését egy limitált szériás modellt készített, melynek meghatározó jellemzője a sötétszínű gyöngyház számlap, amely egyfajta néma tisztelgés a technológia fejlettsége iránt. Demonstrálja, hogy a GPS modul annyira kevés energiát igényel, hogy képes felvenni a szükséges fény mennyiséget annak ellenére is, hogy a számlap természetes anyag. A tok és a szíj titánból készült, amely egy magas keménységű, karcálló bevonatot kapott, hogy megőrizze és óvja az óra kecsességét. A formatervezést a föld éjszakai képe inspirálta, úgy, ahogyan talán csak a GPS műholdak láthatják az űrből, amikor sötétbe borul. A hatás így egyszerre meglepő és mégis titokzatos.

A teljes kollekció

A limitált változat mellett az új 8X22-es modell titántokot kapott, három különböző változatú szíjjal és csattal. Az új 8X22 Solar World-Time kaliber így elfoglalta helyét a Chronograph és Dual-Time modellek között, hogy teljessé tegye az Astron kollekció több, mint 50 órából álló modellcsaládját. A technológia így olyan mérföldkővé vált, melyet a Seiko tervezői már beépítettek és a jövőben is beépítenek majd az óráikba, hogy olyan új típusú időmérőket alkossanak, amelyek alapjaiban változtatják meg a világ időmérésről alkotott elképzeléseit, amelyeket egy presztízsértékű időmérő képvisel.

Szerkezet tulajdonságai: 8X22, GPS Solar World-Time
GPS vezérelt idő és időzóna beállítás
Intelligens naptár 2100 februárig
GPS vétel kijelzés
Világidő funkció, összes időzónával
Nyári időszámítás funkció
Energiakímélő üzemmód
Pontosság: +/-15 másodperc havonta (időzóna jel fogadása nélkül, 5℃ és 35℃ közötti hőmérsékleten)

Tulajdonságok: SSE091
Titántok titán-karbid bevonattal
Kerámia ráma
Színezett gyöngyház számlap
Zafírüveg, tükröződésmentes bevonattal
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Átmérő: 44,8mm, Vastagság: 12,4mm
Kerámia és titán csat, nagyintenzitású bevonattal és háromrészes zárral, biztonsági nyomógombbal
Plusz krokodilbőr szíj
3500 darabban limitált kiadás

Tulajdonságok: SSE085, 087, 089, 093, 095, 096
Titántok szuper kemény bevonattal (SSE085, 087, 093, 095)
Titántok titán-karbid bevonattal (SSE089)
Titántok rózsaarany bevonattal (SSE096)
Kerámia ráma
Zafírüveg, szuper tükröződésmentes bevonattal
Vízállóság: 10 bar
Mágneses ellenállás: 4,800 A/m
Átmérő: 44,8mm, Vastagság: 12,4mm
Titáncsat, szuper kemény bevonattal
Titáncsat, titán-karbid bevonattal
Krokodilbőr szíj
Háromrészes zár, biztonsági nyomógomb

*A fordítás során keletkezett esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk, az ezzel kapcsolatos tévedés jogát fenntartjuk.

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás